Actueel

Verslag 19 januari 2017 - Tata Steel Chess Symposium - Gezonde geest in een gezond lichaam

07 Feb

Op 19 januari 2017 vond het Tata Steel Chess Symposium met als titel "Gezonde geest in een gezond lichaam"plaats.
Sprekers waren: Thom van ‘t Hek, Hans Böhm, prof. dr. Erik Scherder, Hans Bohm, Theo Werner, Peter Blangé, Marleen van Amerongen, Nouchka Fontijn.


SPORTPSYCHOLOOG VSPN®, docent sportpsychologie VSPN en orthopedagoog Drs Daniëlle van der Klein-Driesen was aanwezig en schreef het volgende verslag van dit symposium, aangevuld met een visuele weergave van de inhoud van het congres door Yara Rietdijk.


 

Lees Meer

8 maart Voorlichting Postgraduate Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog

07 Feb

Op 8 maart 2017 zal er een voorlichting plaatsvinden voor geïnteresseerden in de Postgraduate Opleiding tot PraktijkSportpsycholoog. Middels deze opleiding kan je VSPN geaccrediteerd Sportpsycholoog worden. De voorlichting zal twee keer gehouden worden, om 16:00 uur en om 18:00 uur. Wanneer je hierbij aanwezig wilt zijn, kun je je aanmelden via dit online inschrijfformulier. Tijdens de bijeenkomsten zullen onder andere de opzet van de opleiding evenals de aanmeld- en toelatingsprocedure aan de orde komen. Ook zal de voorzitter van de Vereniging voor Nederlandse Sportpsychologen spreken over de samenwerking tussen de VSPN en de POPS. 

Lees Meer

Verslag bijscholing VSPN sportpsychologen op 22 november

01 Dec

Op 22 november vond de ALV van de VSPN plaats. Voorafgaand aan deze vergadering was er mogelijkheid tot bijscholing voor alle leden van de VSPN. Hiervan is door velen gebruik gemaakt om door collega's uitgebreid voorgelicht te worden over de voor hen specifieke topics.
Zo was er een lezing van Joost Pluijms, onderzoeker sportpsychologie en bezig aan de POPS opleiding om zijn accreditatie als VSPN®SPORTPSYCHOLOOG te behalen, over de inhoud van zijn proefschrift.
Ook heeft ons gewaardeerd lid Peter Paul Moorman verschillende aspecten van visualisatietechnieken besproken. Een van de deelnemers heeft verslag gedaan van de leuke en slimme tips die werden uitgewisseld deze middag.

Lees Meer

Bijscholingsdag 7 oktober – Lessons learned from Rio

03 Oct

Het programma is bekend:
ochtendprogramma start met een workshop van prof. dr. Paul Wylleman, Prestatiemanager Prestatiegedrag bij NOC*NSF. Aan de hand van zijn ervaringen tijdens de Olympische Spelen in Rio2016 reflecteert hij wat je als sportpsycholoog nodig hebt om sporters te begeleiden in voorbereiding op en tijdens de Olympische Spelen.


Rogier Hoorn zal in de middagsessie verslag doen van zijn ervaringen als expert prestatiegedrag bij NOC*NSF in het traject naar Rio middels interviews met een olympische coach en sporter. Rene Wolff, bondscoach van de baanwielrenploeg, zal een deel van de middag aansluiten om een toelichting te geven op de mentale uitdagingen van zijn ploeg. Daarnaast zal Joyce Sombroek, keepster van het NL dames hockeyelftal aansluiten om verslag te doen van de prestaties van de hockeydames.


Meld je nu aan voor de volgende bijscholingsdag door een mail te sturen naar: herregistratie@vspn.nl

Lees Meer

De mentale kant van de Spelen - van verschillende kanten belicht

10 Aug

Tijdens de Olympische Spelen hebben verschillende SPORTPSYCHOLOGEN VSPN® artikelen geschreven over de mentale kant van de sport, welke gepubliceerd zijn op sportzorg.nl.

Lees Meer
Nieuwsberichten

Op deze pagina kunt u terecht voor alle actuele berichten omtrent VSPN en haar omgeving. Via onderstaande rubrieken kunt u filteren naar eigen interesse.


Pages:12345