Actueel

Hulpverleners grensoverschrijdend gedrag

  • Actueel
  • 2 minuten (317 woorden)

Het ondersteunen van sporters en betrokkenen rondom grensoverschrijdend gedrag vraagt specifieke expertise en ervaring. Het doel van het onderstaande overzicht is om meer duidelijkheid te creëren welke sportpsychologen binnen de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland hiervoor te benaderen zijn.

Deze sportpsychologen zijn toegerust om sporters (en hun omgeving) vanuit een onafhankelijke positie te kunnen begeleiden en behandelen rondom de traumatische gevolgen van grensoverschrijdend gedrag. Neem voor vragen over de inhoud, geschiktheid in relatie tot jouw klachten/hulpvraag en voor informatie omtrent wachttijden en vergoedingen van behandelingen, trajecten of consulten contact op met de specifieke hulpverlener op deze lijst. Klik op de naam voor meer informatie en contactgegevens.

Een zestal van deze sportpsychologen heeft de handen ineengeslagen en daaruit is het groepsaanbod ‘Spreken is goud!’ voortgekomen. Deze groepsgesprekken zijn voor (oud)sporters die grensoverschrijdend gedrag in de sport hebben meegemaakt. Erkenning van gevoelens, omgaan met de impact, delen van ervaringen met lotgenoten en leren van en met elkaar in een veilige en onafhankelijke setting staan hierbij centraal. Wil je meer informatie, klik dan op deze flyer. Of mail naar GOgroepsaanbod@vspn.nl voor meer informatie over aanmelden. 

Het is mogelijk dat iemand beter op zijn of haar plek is bij een behandelaar die niet per se gespecialiseerd is in sporters maar wel in traumaverwerking of een ander behandelaanbod dan de sportpsychologen op deze lijst kunnen aanbieden.

De werkgroep NO-GO gedrag, sportpsychologen voor een veilig sportklimaat, is te bereiken op het mailadres nogo@vspn.nl


Disclaimer

Het bovenstaande overzicht is met de grootst mogelijke zorg opgesteld. Toch kan het voorkomen dat bepaalde informatie onvolledig of verouderd is. Aan de informatie kan dus geen rechten worden ontleend. Er zijn links opgenomen naar websites van derden. De VSPN is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze alternatieve informatiebronnen. De VSPN is ook niet verantwoordelijk voor de gevolgen van het gebruik van deze websites en voor de diensten die worden aangeboden.


World Mental Health Day - Mentale gezondheid bij dansers
10okt

World Mental Health Day - Mentale gezondheid bij dansers

Mentale gezondheid bij dansers Door Diana van Winden  (in opdracht van www.sportzorg.nl) Vandaag is de Dag van de Psychische Gezondheid...

5 vragen aan: ... de sportfysiotherapeut
23apr

5 vragen aan: ... de sportfysiotherapeut

Hoe kan een sportpsycholoog jou als (sport)fysiotherapeut helpen bij het begeleiden van een individuele sporter en/of team? Ik vind het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen