Home

Dag van de sportpsychologie

Vanaf 2020 staat de woensdag van de nationale sportweek in het teken van sportpsychologie, op woensdag 20 september 2023 is de vierde dag van de sportpsychologie. Op deze dag kan heel sportend Nederland kennismaken met sportpsychologie en de vereniging voor sportpsychologen in Nederland (VSPN). Hou https://www.vspn.nl/actueel/dag-van-de-sportpsychologie-2023 in de gaten voor alle activiteiten.

VSPN-sportpsychologen door het hele land organiseren op deze dag gratis workshops en activiteiten zodat iedereen, jong en oud, recreatie en topsporter, sportpsychologie kan komen ervaren. Ben jij benieuwd naar wat sportpsychologie voor jou kan betekenen? Meld je aan!

Het VSPN Lustrum 2 juni 2023 Practice what you Preach


Nadat we door de coronapandemie het vieren van ons lustrum al een paar keer hebben moeten uitstellen gaan we eindelijk op 2 en 3 juni vieren dat de VSPN 33 jaar bestaat!

We nodigen jullie graag uit voor het interactieve, interessante en verrassende lustrumcongres met sprekers uit verschillende disciplines, sporten en zelfs verschillende landen. Tijdens de sessies staat ‘sportpsychologie in de praktijk’ centraal. Wat zijn de do’s en dont’ s, wat zijn de lessons learned en hoe brengen we gezamenlijk sportpsychologie naar een hoger plan?


Klik hier voor meer informatie over het programma

Meer plezier en betere sportprestaties

In onze ogen is sportpsychologie voor iedereen. Van recreatiesporter tot Olympisch atleet, van sportbegeleider tot de geaccrediteerde VSPN-sportpsycholoog. De VSPN is het platform voor het delen en waarborgen van alle mogelijke sportpsychologische kennis.

Dit doen we zo: 

  • Wij versterken de samenwerking tussen al onze leden, zodat we samen de sportpsychologie steviger op de kaart zetten;

  • De VSPN zet de standaard voor experts in de sportpsychologie en mentale training door accreditatie en opleiding;

  • Sportpsychologie zoveel mogelijk een vast onderdeel van alle sportstructuren in Nederland laten worden, zodat elke sporter hiermee kennismaakt;

  • VSPN vormt het platform voor het delen en waarborgen van sportpsychologische kennis door samenwerking tussen sporters en coaches, sportpsychologen, docenten en wetenschappers.


- VSPN | De standaard in sportpsychologie - 

Doe je mee? Sluit je aan bij ons groeiende netwerk: Word lid


Dag van de sportpsychologie

Vanaf 2020 staat de woensdag van de nationale sportweek in het teken van sportpsychologie, op woensdag 21 september 2022 is de derde dag van de sportpsychologie. Op deze dag kan heel sportend Nederland kennismaken met sportpsychologie en de vereniging voor sportpsychologen in Nederland (VSPN). Hou www.dagvandesportpsychologie.nl in de gaten voor alle activiteiten.

VSPN-sportpsychologen door het hele land organiseren op deze dag gratis workshops en activiteiten zodat iedereen, jong en oud, recreatie en topsporter, sportpsychologie kan komen ervaren. Ben jij benieuwd naar wat sportpsychologie voor jou kan betekenen?

Hieronder een korte aankondiging van 2020...