Vereniging voor SportPsychologie Nederland (VSPN)

De Vereniging voor SportPsychologie in Nederland (VSPN) is dé beroepsvereniging voor sport- en prestatiepsychologie van Nederland. Wij hebben als missie om meer (sport)plezier en betere (sport)prestaties na te streven. De VSPN is de verbindende schakel tussen psychologen, sporters, coaches, bonden, de wetenschap en het onderwijs.

Sportpsychologie voor iedereen

Van recreatiesporter tot Olympisch atleet, van sportbegeleider tot de geaccrediteerde VSPN-sportpsycholoog. Dit is het platform voor het delen en waarborgen van alle mogelijke sportpsychologische kennis. Dit doen we zo: 

  • Wij versterken de samenwerking tussen al onze leden, zodat we samen de sportpsychologie steviger op de kaart zetten;

  • De VSPN zet de standaard voor experts in de sportpsychologie en mentale training door accreditatie en opleiding;

  • Sportpsychologie zoveel mogelijk een vast onderdeel van alle sportstructuren in Nederland laten worden, zodat elke sporter hiermee kennismaakt;

  • VSPN vormt het platform voor het delen en waarborgen van sportpsychologische kennis door samenwerking tussen sporters en coaches, sportpsychologen, docenten en wetenschappers.


VSPN | de standaard in de sportpsychologie

Doe je mee? Sluit je aan bij ons groeiende netwerk: Word lid


Dag van de sportpsychologie

Vanaf 2020 staat de woensdag van de nationale sportweek in het teken van sportpsychologie, op woensdag 25 september 2024 is de vijfde dag van de sportpsychologie. Op deze dag kan heel sportend Nederland kennismaken met sportpsychologie en de vereniging voor sportpsychologen in Nederland (VSPN). 

VSPN-sportpsychologen door het hele land organiseren op deze dag gratis workshops en activiteiten zodat iedereen, jong en oud, recreatie en topsporter, sportpsychologie kan komen ervaren. Ben jij benieuwd naar wat sportpsychologie voor jou kan betekenen? Overzicht van activiteiten volgt later. Houd onze website in de gaten!