Joost Pluijms / Joost Pluijms Sportpsycholoog

Contact

Joost Pluijms / Joost Pluijms Sportpsycholoog
Veemstraat 401
5617 AG Eindhoven
Nederland

+31 6 45 63 62 52

joost@pluijms.com

pluijms.com

Joost Pluijms / Joost Pluijms Sportpsycholoog

Als SPORTPSYCHOLOOG VSPN® en Onderzoeker Sportpsychologie VSPN help ik (top)sporters, teams en coaches om optimaal te blijven presteren onder alle omstandigheden. In de trainingen en coaching leer je hoe je anders kan omgaan met lastige situaties zodat je de dingen doet die echt belangrijk zijn in jouw (sportieve) leven.

Ik heb ervaring in verschillende sporten zoals voetbal, (ijs)hockey, alpineskiën, volleybal, softbal, rugby, waterpolo, atletiek, handboogschieten, triatlon, schoonspringen, zweefvliegen, autosport, wielrennen, BMX, zwemmen en zeilen. In regio Eindhoven werk(te) ik o.a. samen met BrabantSport, TeamNL centrum Zuid (CTO Zuid), Area 51, SMC SportMáx en SX.

In 2016 promoveerde ik op het kijk- en bewegingsgedrag van topzeilers aan de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte ik – in aanloop naar de Olympische Spelen van 2012 en 2016 – als ‘embedded scientist’ voor het Watersportverbond. Ik heb hockey gespeeld op het hoogste en een na hoogste clubniveau in Nederland. Tegenwoordig ga ik in mijn vrije tijd – afhankelijk van de condities – watersporten of mountainbiken.

---

Key words: training, coaching, diagnostiek, talentontwikkeling, teamontwikkeling, presteren onder druk, mental coach, sportpsycholoog, high performance, sportpsychologie, prestatiepsychologie, sportwetenschap, sporttechnologie, eye-tracking, perceptie, aandacht, expertise, ACT, Noord-Brabant, Eindhoven, Strijp-S


  • Joost Pluijms