Kika Stijger

Kika Stijger (1980) is afgestudeerd als Sociale en Organisatiepsycholoog (2005) aan de Universiteit van Leiden en als Praktijk Sportpsycholoog (2010) aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ze is geregistreerd SPORTPSYCHOLOOG VSPN®.

In 2010 heeft Kika haar eigen praktijk binnen de sportpsychologie opgezet. In haar praktijk houdt ze zich bezig met mentale training en begeleiding van individuele (top)sporters, teams, ouders en diverse trainers en coaches binnen uiteenlopende sporten. Daarnaast verzorgt ze ook mentale training aan geblesseerde sporters en geeft ze geregeld lezingen, trainingen en workshops aan verschillende doelgroepen.

Zelf heeft Kika jarenlang op eredivisieniveau gebasketbald, is ze geselecteerd voor verschillende nationale jeugdselecties en heeft ze Nederland mogen vertegenwoordigen tijdens het Olympisch jeugdkamp van de Olympische Spelen van Atlanta (1996). Daarnaast is ze nog steeds actief in de tennissport en speelt ze op recreatief niveau competitie. Kika heeft een grote passie voor sport in het algemeen en volgt tal van sporten op de voet. Mede door haar liefde voor sport en haar eigen ervaringen is ze zich gaan verdiepen in de mentale aspecten van sport en probeert ze nu deze kennis te delen en over te dragen.


  • Kika Stijger