Nicky Bosman

Ergens over praten was voor mij niet altijd genoeg. Ervaren, voelen en experimenteren waren mijn sleutelwoorden, dat is ook hoe ik nu te werk ga. Iedereen ervaart namelijk zijn eigen unieke barrières en struikelblokken, de beste oplossingen zijn daarom ook op maat gemaakt.

Als sporter merkte ik al snel dat one-size-fits-all oplossingen voor mij niet werkten. Ik was altijd een eigenzinnige sporter, dat gold ook op het mentale vlak. Na veel experimenteren heb ik mijn eigen weg gevonden. Mijn weg bleek weinig analytisch, weinig praten, weinig “leren denken”, mijn manier was juist mentale training via mijn lichaam. Leren voelen, vertrouwen, op fysieke manieren leren mijn hoofd maximaal te gebruiken.

Fitheid, techniek en tactiek zijn in topsport alle drie cruciaal. Om op het kritieke moment te presteren, het meeste uit je training te halen en om te kunnen gaan met druk is mentale kracht echter net zo belangrijk.

Dat geldt voor andere presteerders net zo goed, zij het muzikanten, zakenmensen of de politie.

Het fysieke en mentale zijn echter onlosmakelijk met elkaar verbonden, het een gaat niet zonder het ander. Mentale stress heeft een fysiek gevolg, en je fysieke staat heeft een effect op hoe je er psychologisch voor staat. Mentale krachttraining staat dan ook het sterkst als het mentale en fysieke samen worden getraind.

In een speelse omgeving gaan we op zoek naar jouw barrières en de voor jou passende oplossing. Dat kan bijvoorbeeld zijn, leren ontspannen, om leren gaan met druk, spanning of afleiding, of je eigen angsten overwinnen.

In een combinatie van praten, ontdekken en bewegen gaan we jou mentaal sterker maken. Door het te gaan doen in plaats van alleen te praten kan je sneller stappen zetten, ga je jouw op maat gemaakte oplossingen direct leren toepassen en is de vertaalslag naar jouw dagelijkse praktijk makkelijker gemaakt.


  • Nicky Bosman