Petra Sauter - De Munck / Tough Minds

Contact

Petra Sauter - De Munck / Tough Minds
Meester P. Droogleever Fortuynweg 24
2533 SR Den Haag
Nederland

+31 6 13 17 59 62

petra@toughminds.nl

www.toughminds.nl

Petra Sauter - De Munck / Tough Minds

Zoek je naar energie, positiviteit en vertrouwen? Dan moet je bij Petra zijn. Zij bruist van het enthousiasme en vindt het heerlijk om jou te helpen groeien: qua mindset, in je sport en in het bereiken van je doelen. Zowel voor sporters in hun sport & privé, als voor (zorg)professionals in hun werk & privé. Ze houdt ervan om gelijk actie te ondernemen en ze helpt jou om - het liefst direct - de volgende stap te zetten. Stilzitten kan ze niet zo goed, dus het liefst staat ze naast je op het veld, in de zaal, of bij Tough Minds op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. 

De vraag “zou ik dat ook kunnen?” heeft Petra al tot vele sporten gedreven. In roeien heeft ze daardoor kennis gemaakt met de topsport, maar tegenwoordig is zij vooral op het hockeyveld, de racefiets, de SUP en in haar hardloopschoenen te vinden. Rugby is haar te laat ontdekte passie, waardoor zij nu veel als mentale trainer op het rugbyveld te vinden is. Als het even kan, wil ze nog wel haar doel bereiken om een mooie tackle te leren maken.

Waar Petra zelf als sporter geen antwoord op kreeg, daar is ze nu juist specialist in geworden. Als haar coaches vroeger zeiden: “Jullie waren er met jullie koppies niet bij” of “Jullie zaten met jullie neuzen niet dezelfde kant op”, of “Jullie hebben je koppies laten hangen” dan wilde ze altijd weten hoe ze dat dan konden trainen. Daar kwam lang niet altijd een duidelijk antwoord op. Dat dreef Petra om verder te zoeken naar de antwoorden en die bleken in het vakgebied van de sportpsychologie te liggen. En dat heeft erin geresulteerd dat ze het leukste beroep van Nederland heeft (zegt ze zelf).

Krijg jij ook vaak feedback over je hoofd? “Koppies, neuzen, enz.” Petra heeft inmiddels wél het antwoord op de vraag hoe je dat traint!

Specialisaties

  • Talenten & Topsporters
  • Preventie & Herstel van blessures
  • Trainingsprogramma’s voor Regionale Trainingscentra (RTC’s)
  • Acceptance and Commitment Training (ACT)
  • Sportmindset voor (zorg)professionals


Achtergrond:
Sinds het afronden van de Post-academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, is zij geaccrediteerd lid van de Vereniging voor Sportpsychologie in Nederland (VSPN). Sinds oktober 2014 is Petra is ook bestuurslid van de VSPN. Daarnaast zit zij sinds 2021 in het bestuur van KOHS. Zij ondersteunen topsporters op hun weg naar het hoogte podium. 

Praktijk:
Tough Minds is gevestigd in de Sportcampus Zuiderpark te Den Haag, maar Petra werkt ook graag op de (sport)locatie zelf in de (ruime) Randstad. Daarnaast is zij regelmatig op hun flexibele ruimte in Rotterdam te vinden, vlakbij de Kuip. Ga voor meer informatie naar www.toughminds.nl


  • Petra Sauter - de Munck